В категория | Книга на БългАрите

Книга Първа „В мъглите на Времето“


          Книга Първа – „В мъглите на времето“, от „Книга на БългАрите“ е книга за миналото на БългАрите. Включва седем свитъка, всеки от които съдържа седем Гусли. В тях е описана историята на БългАрския народ от времето преди 35 000 години до наши дни. Една история разчупваща всички канони, но градяща се на много документи – известни и неизвестни, публикувани и непубликувани; документи, които до днес са използвани, само в онези си части, които са изгодни, или не скандализират, в определени отношения, правилно консервативната наука. Но прекаленият консерватизъм, не е ли понякога липса на проникновенност в мисленето?..


2 Коментари по темата

 1. jim Каза:

  Това което до тук е публикувано от тази книга – до Трета Гусла включително, е на такова ниво, че можеш само изумен да четеш и да четеш… Межу другото, текстовете са трудни за четене, особено за хора които не са се трудили над научна литература. И всеки коментар, освен изумлението просто би бил нелеп и смешен. Мога само да кажа: Благодаря Ви! Това не са простотиите на Ст. Цанев и на ред други автори, които дъвчат нещо което им е непонятно, само и само да се направят на интересни, с комерсиална цел. Искам да науча имената или името на автора – разбира се, ако няма причина да са неоповестени. Такова обследване изисква страшно много труд, а и не малко средства. Наопомня ми на анонимната френска група математици „Бурбаки“, чиито трудове са епоха в математиката.

 2. hadi Каза:

  Българи, обичайте се, защото сме ЕДНО, обичайте всеки, който живее по земите ви, защото хората просто играят ролята си. Не позволайвайте на непомнещите кои са да ви замъгляват мозъците, а обичайте БОГА в себе си. Обичай, Българино, и всеки чужденец, защото и те пак сме НИЕ, пак е БОГът. И с любовта и добротата си, Българио, докажи защо носиш за име на столицата си (единствена столица в света) СОФИЯ = БОЖИЯ ПРЕМЪДРОСТ.
  Не е празникът на София през септември в денят на Св. София. Тази уважаема и достойна за почит светица е просто една свята жена, каквито трябва да бъдем всички ние, обичащи Бога, но ние не бива да се кланяме на човеците, колкото и святи да са те защото те са само Една Божия идея. За нс те трябва само да са пример за следване, но не и обект на поклонение. На копието на майстора не бива да се кланяме, а на самият Майстор на живота, на самият БОГ, чийто синомим е думата СОФИЯ на славянски означаваща БОЖИЯ ПРЕМЪДРОСТ с празник в православният календар 24 март.
  Грешката да празнуваме и да мислим, че сме кръстени на Света София мъченицата, я допуснаха нашите политици, които в стремежът си да възвърнат християнските празници поради новата мода да сме религиозни, без самите те да са вярващи, просто се объркаха. СОФИЯ = самият БОГ.
  Българино, ти имаш уникална роля в света на божията „игра замисъл”.
  А моят съвет е: четете осиянията, които се пишат в България – още по-новият завет на Библията, публикуван на :

  http://osiyaniya.blogspot.com/p/blog-page.html

  Там на България е посветено доста. Ето част от публикуваното:

  Българин значи „Божествен ъгъл на Любовта, годен абсолютно ревниво истината да носи“. Ревнивият в Божественото е Мой! Ревнивият в човешкото е враг.
  Русия е изначалната територия на Христовата Любов.
  Народи, не се обиждайте – всеки си има своето място в Царството Божие. Скандинавия, например, е душата на Бога; Франция – това е не друго, а сърцето на Бога или самият Тот (създателят, изначалният импулс); Англия – това е Духът Божий; Америка – Космичекият Човек; юдеите са Духът Святий, както и цяла Мала Азия; Африка, с връх Египет – това е Духът Вечний, но, заедно с това, и Мировата Душа. А България, Кавказ и Индия – това е Учителят. Различните лица на Бога управляват различните духовни народи.

Коментирай темата

Трябва да сте влязъл, за да коментирате темата.

Bulg-Arite

Цена: 2,40 BGN, Цена: 6,00 BGN
Поддръжка: ergy.chak_chak@abv.bg | +359895648079
Powered by fortumo.bg


Kъм Вас, които за Бълг Ари се считате!
Ако сте съпричастни към идеите на сайта, подпомогнете работата по "Книга на Бълг Арите"!
Нуждаем се от помощта Ви!
Първа Инвестиционна Банка: BG58FINV91501014833161
Ил. Цветков!


Регистрирай се!

Стани един от общността на Бълг Арите!

Потребител


Парола
Регистрация
Забравена парола?